Влияние на здравето на различните видове чай?

Как влияят на здравето ни различните видове чай?

Смятан от хилядолетия за ключ към доброто здраве, щастие и мъдрост, чаят приковава вниманието на различни изследователи, които откриват многобройните ползи за здравето от напитката.

Проучванията установяват, че някои чайове могат да помогнат при рак, сърдечни заболявания и диабет; да насърчат отслабването; да доведат до по-нисък холестерол и други и други…

Въпреки че остават много въпроси за това какво количество е полезно да пием, диетолозите са съгласни, че всеки вид има своите ползи. Все пак те предпочитат варените чайове пред бутилираните, за да избегнат излишните калории и подсладители.

 

В публикацията ви представяме някои от най-полезните видове чай с описания за какво ни помагат

 

 

Ползи за здравето от зеления чай

 Ползите за здравето от зеления чай се дължат главно на неговите антиоксидантни свойства, произтичащи от кофеина, съдържанието на катехиновите полифеноли и съдържанието на теонин. Този вид помага в борбата с антистареенето, зарежда ни и придава свежест, повишава имунитета, помага на венците, намалява холестерола, подпомага сърдечното здраве, помага при отслабване и детоксикирането на организма.

RITTER Кана електрическа, 1.1L

Ползи за здравето от черния чай

Черният чай е известен със своите лечебни свойства, но трябва да бъдете внимателни с приемането му, тъй като е възможно да се пристрастите. Приемането му редовно води до следните ползи: предотвратява сърдечно – съдовите заболявания; лекува диария; освобождава астма; подобрява храносмилането; намалява холестерола; предотвратява рака на гърдата.

 

Ползи за здравето от белия чай

Белият чай може да се използва като ефикасно средство в борбата срещу различни видове рак, като например тeзи на дебелото черво, на простатата и на стомаха. Освен това помага при разреждането на кръвта и подобрява функцията на сърцето. Белият чай също така понижава холестерола, защитава сърцето и укрепва цялата кръвоносна система.

Хората, които пият редовно белия вид имат по – голяма костна плътност и здравина на опорно – двигателната система.

5 идеи за детоксикиращ сок

5 идеи за детоксикиращ сок Пиенето на пресни, сурови зеленчукови и плодови сокове ежедневно е

Ползи за здравето от червения чай

Червеният чай е богат на калций, манган  и флуорид, с което помага за изграждането на костите и укрепва зъбите. Освен това приемането му носи следните ползи: забавя стареенето, подобрява имунната система, подобрява състоянието на кожата, понижава високо кръвно налягане, действа като средство срещу алергии.

Електрическа Кана за Вода, 1.7 Л, SEVERIN

Ползи за здравето от ароматизирания чай

Много хора избягват да приемат ароматизиран чай, мислейки, че са изкуствени и по-скоро вредят на здравето ни. Това обаче не е съвсем вярно. Зеленият или черен чай с портокалови корички например е един чудесен начин да се заредите с двойно повече витамини и да приемете повече полезни вещества. Освен това са много ароматни и приятни.

 

Важно условие за приготвянето на чай е максималното извличане на съставките му

За да извлечете по най-добрия начин полезните съставки на избрания от вас чай е важно и как ще го приготвите. Препоръчваме ви да не варите вода на котлон, тъй като може да се превари, да я забравите и в зависимост от съда, водата да поеме от материята му. Разбира се, в никакъв случай не приготвяйте чай в микровълнова фурна.

Най-добрият вариант за перфектния чай е той да бъде приготвен в кана за вода.

Каните за вода разполагат с температурен регулатор на водата, защита от кипене, автоматично изключване, корпус от неръждаема стомана за неутрален вкус. Това са уреди създадени специално за приготвяне на чай, затова и са най-добрият инструмент, с който можем да си приготвим любимата и полезн напитка.

видове чай

Предимства и ползи от това да имаме блендер

Какво е блендер и какви са ползите от използването му? Блендерът е кухненски уред, който се
Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" (cookies).