Какво е пречиствател за въздух и как ни помага с вредите на въздуха у дома

В тази публикация насочваме вниманието ви върху какво е пречиствател за въздух, каква е неговата функция и влияние върху въздуха около нас.

Точно както храната и водата, въздухът е от съществено значение за здравето ни. Според различни класации, София се нарежда сред най-замърсение градове в целия свят. Затова е важно да обърнем внимание на това как да се предпазим от лошото влияние на въздуха върху здравето ни.

Най-общо казано с пречистватели на въздух се всмуква мръсния въздух и се филтрират, като улавят нежеланите замърсители и частици и изкарват чист въздух.

Освен видимите за окото частици като прах, козина и плесен има много по-вредни частици, които не можем да видим с просто око като бактерии, микроби, органични съединения и цветен прашец, които несъзнателно вдишваме и са вредни за дихателната ни система.

Тези частици могат да повлияят неблагоприятно на здравето ни, особено при хора с респираторни състояния. Дори и да не страдате от тези състояния, тези частици могат да предизвикат алергии, а също така да влошат дихателната система с течение на времето.

С  пречиствател за въздух вие поднасяте модерното решение за справяне със замърсяването на въздуха в закрити помещения.

Ето няколко причини, поради които трябва да имате пречиствател на въздух у дома:

Защита от алергии

Тези, които са предразположени към алергии, ще знаят, че те се задействат дори от най-малкото излагане на прах, цветен прашец или други примеси във въздуха.

Алергичните реакции могат да бъдат предизвикани и от химикали, пренасяни във въздуха от почистващи продукти, подове и мебели.

Следователно, пречиствателят на въздуха ви предпазва от отключване на алергии у дома и гарантира, че вашият дом е наистина убежище за отдих и отмора.

пречиствател за въздух

 

Контролира астма и други респираторни заболявания

Астмата и други дихателни състояния могат да се влошават от частици и микроби във въздуха.

Те могат да предизвикат астматични атаки и да доведат до допълнителни усложнения, което прави инсталирането на пречистватели на въздуха от основно значение за хората, живеещи с астматични състояния.

Това е така, защото пречиствателят на въздух, премахва тези вредни частици от въздуха, като по този начин позволява на тези, които страдат от астматични усложнения, да контролират по-добре условията си.

Намалява влиянието на замърсения градски въздух и тютюнев дим

Излагането на емисии от цигарен дим и смог може да доведе до възпалено гърло, кашлица и инфекция в гърлото в краткосрочен план, тъй като съдържат частици, които дразнят белите дробове и носните проходи.

Продължителното излагане може дори да доведе до заболявания, вариращи от бронхит до тумори.

За нас не е възможно да контролираме количеството замърсяване на въздуха на открито, но можем да поемем отговорност за това, че въздухът у дома е оптимален и безопасен за вас и вашите близки с помощта на пречиствател на въздуха.

Отървете се от неприятни миризми с пречистватели за въздух

Лошите миризми у дома могат да идват от различни източници, вариращи от застояли чаршафи, мухъл в банята ви, готвене или дори от къщата на съседа.

Не можете да направите много за съседите си, но с пречистватели за въздух в дома ви ще може да филтрира въздуха и да се отърве от гадните миризми, което ще ви позволи да увеличите нивото на комфорт у дома.

Помага при алергии от животни

Ако притежавате домашни любимци вкъщи, тогава трябва да сте запознати с летящата козина, пърхота и дори мъртвите кожни клетки – всичко това потенциално може да предизвика алергични реакции.

Въпреки че може да не сте алергични към определени домашни любимци, това не означава, че няма риск да доведат до проблеми.

Тези частици могат бавно да се натрупат в белите дробове на членовете на семейството, които по-късно могат да се превърнат в причина за заболявания.

 

Пречиствател за въздух – лукс или необходимост?

Докато пречиствателят за въздух няма да излекува магически вашите респираторни заболявания, той определено ще създаде по-чиста и здравословна среда у дома с чист въздух, който да дишате.

Ако това е приоритет за вас, тогава пречиствателят на въздуха не трябва да се разглежда само като луксозен артикул. Необходимо е да имате такъв не само по време на сезонният смог, но и да подобрите ежедневното си здраве и настроение.

С пречиствател за въздух у дома ще можете да филтрирате тези вредни частици, за да осигурите дългосрочната безопасност на семейството си, докато се наслаждавате на любовта на домашните си любимци.

 

Може да научите повече за Настолния пречиствател от видеото ТУК

 

 

-50%
-50%
Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" (cookies).