5 грешки при сушене, които трябва да избягваме

5 грешки при сушене, които трябва да избягваме

Сушенето на косата не опира само до това да си купите сешоар и да издухате косата си във всякакви посоки. Това е майсторство и всяка грешка може да увреди косата ти и външния ти вид.

 Събрахме мнения на професионалисти за това как да изсушим косата си и какви грешки не бива да допускаме, докато го правим. Ето какво научихме:

 

грешки при сушене

1. Прекалено дълго държите косата си увита в кърпа
След като излязат от банята, жените са склонни да увиват косата си в кърпа и да я оставят в това състояние за около 30 минути. Хавлиената кърпа обаче причинява триене върху косата и е по-склонна да увреди кичурите до момента, в който косата се накъсва.

Ако искате да се отървете от излишната вода, използвайте кърпа от микрофибър или стара, чиста тениска. И все пак, прекарвайте само около 10 минути с увита коса след шампоан.

Най-доброто нещо за здравето на вашата коса всъщност е да я оставите да изсъхне малко на въздух преди сушенето със сешоар. Когато е мокра косата е уязвима, затова да я оставите да изсъхне на въздух винаги е най-здравословният вариант.

2. Започвате да оформяте с четка твърде рано.
Противоположно на това да стоите твърде дълго с хавлия на главата, е това да се захванете да я оформяте с четка веднага след като излезете от банята.

6 грешки при използването на преса за коса
6 грешки при използването на преса за коса Много жени третират косите си с преса за коса. След с
 

Златната среда се състои в това първо грубо да изсушите косата, без допълнителни инструменти. Задайте сешоара на средна температура и ниска скорост. Ако косата е много мокра и се суши на висока скорост, тогава тя се заплита много.  След като косата е около 80 процента суха, тогава можете да започнете да я разделяте и да я оформяте.

3. Сешоарът не е добър
Нека започнем от самото начало: Инвестирането във висококачествен сешоар е важно, особено ако имате гъста коса или често я сушите.

Ако имате гъста коса, вероятно ще я повредите повече с евтин сешоар за разлика от инвестирането в добър, който ще защити косата ви и ще я изсуши по-бързо смятат професионалистите.

Скъпите сешоари са склонни да предлагат интелигентни функции като множество настройки на топлината, хладен въздух или йонна технология за въздух. Последният създава блясък и минимизира времето за изсушаване.

4. Не защитавате косата си от вредите на сушенето
Не забравяйте да пръскате косата си със защитен спрей.

Използването на такъв продукт ще спаси краища от начупване и ще фиксира косата за по-дълго. Но се уверете, че го прилагате правилно.

Разделяйте косата на секции и нанасяйте от средата на косата до края. След това може да разрешете.

5. Започвате да изсушавате от задната част на главата.
Много жени правят грешката да започват изсушаването от задната част на косата. По-добре е да започнете от слепоочията и линията на косата, след което да се придвижите назад към тила. По този начин първо се справяте с най-видимите части. Ако ги оставите за финал, косата ще изсъхне и ще бъде по-трудна за оформяне.

5 thoughts on “5 грешки при сушене, които трябва да избягваме

Вашият коментар

Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" (cookies).