5 съвета за пролетното ни почистване

Пролетното почистване не трябва да отнема прекалено много време и да е изморителна и натоварваща дейност. Всъщност ако го правите правилно, ще приключите за няколко часа и освен чист и уютен дом, ще почувствате голяма удовлетвореност от свършеното.

Ето 5 съвета за почистване, които ще ви помогнат да бъдете по-продуктивни в пролетното си почистване и то за по-кратко време.

1. Организирайте почистването

Направете си списък със задачи и ги отмятайте една по една.

По този начин няма да се обърквате и действате хаотично, а ще следвате предварително начертан план. Освен това с всяка отметка в списъка, ще се чувствате по-мотивирани и удовлетворени от свършеното.
 

2.  Подредба и организация

Пролетта е отлично време да се отървете от ненужните вещи. Изхвърлете всичко, от което нямате нужда. Знаем, че много неща са сантиментални или смятате, че някога бихте ги използвали, но запомнете: ако една вещ не е използвана през последните четири сезона, едва ли ще я използвате някога. Затова най-добре ще е да се отървете от нея.

След като изхвърлите нежеланите вещи, разделете тези, които искате да запазите в различни категории, съберете ги, за да се ориентирате колко място ще ви трябва, и след това ги приберете.

Тази стъпка систематично прави процеса по-гладък и по-бърз. Плюс това, домът ви ще изглежда много по-изряден и ще ви е по-лесно да откривате различни вещи, когато ви потрябват.

 

3. Почиствайте последователно

Един от най – неефективните начини за пролетно почистване е почистване на едно помещение след друго.

Не правете грешката да подреждате и почиствате една стая и след това да се захванете с друга. Мислете за дома си като едно цяло и преорганизирайте и подредете навсякъде. Така няма да се ограничавате в подреждането на вещи само в една стая, а ще ги преорганизирате където намерите за най-добре в целия дом.

Освен това чистенето ще бъде много по-ефективно, ако го правите едновременно навсякъде. Например когато започнете да прахосмучите с прахосмукачка ще бъде най-бързо, ако минете през целия дом, а не се спирате и редувате стаите.

 

4.  Използвайте подходящи инструменти за почистване

Въпреки че на пазара има много видове инструменти за почистване, важно е да закупите такива, които могат да ви помогнат да почистите повече с малко усилия.

Например, за да не ви се налага да носите след себе си пълна кофа с препарат и да изцеждате постоянно парцала, можете да потърсите иновативни решения като спрей моп. С него изцяло без усилие и без навеждане, без замърсени ръце и перфектно дозирано, разпръсквате фина мъгла върху пода и забърсвате.

Също така е важно да имате подходящи препарати, които премахват мръсотията ефективно и разбира се, здрави и удобни ръкавици.

5 Направете пролетното почистване семейна активност

Пролетното почистване не трябва да е усилие за един човек. Всеки в семейството трябва да допринесе, за да бъде домът искрящо чист.

Нека всеки член от семейството да има определена роля. По този начин не само ще споделите отговорностите, но и ще е чудесен начин да се свържете като семейство.

Мотото е: Нищо не свързва семейството по-добре от съвместното извършване на пролетното почистване.

 

Ако търсите инструменти за почистване, които да ви помогнат по-ефективно да почистите дома си, разгледайте нашата селекция от избрани помощни средства за твоето пролетно почистване тук: ПРОЛЕТНО ПОЧИСТВАНЕ

Вашият коментар

Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" (cookies).