6 грешки при използването на преса за коса

6 грешки при използването на преса за коса

Много жени третират косите си с преса за коса. След сешоара, това е най-любимият уред в помощ на хубавата прическа. Когато обаче обработваме косата си често с такъв уред, трябва да знаем как да го правим правилно и какво да избягваме да правим. Показваме ви кои са шестте грешки, които много от нас допускаме, когато използваме пресата си коса.

 

Грешка №1: Не обработвате предварително косата си.
Поддържането на здрава, хидратирана коса е много важно, особено когато я третираме с преса за коса. Винаги предварително третирайте мократа коса със защитен спрей. Може да намерите специални препарати, които да предпазят косата от топлинната обработка.

преса за коса

Грешка №2: Не разделяте косата си.
Ако минавате през косата си пресата просто така, без да я разделите, рискувате да пропуснете косми, които след това ще стърчат. За да избегнете това разделете косата на 4 зони и се съсредоточете върху всяка една поотделно. Тук трябва да сте търпеливи, ако искате да постигнете добър резултат.

Грешка №3: ​​Третирате косата си с преса, докато е още влажна
Виждате пара или чувате шумолене? Спрете веднага. Косата ви трябва да е напълно суха преди да започнете да я третирате. Една от най-големите вреди, които може да нанесете на косата си е да я третирате с преса, докато е още влажна.

 

Грешка №4: Избирате най-високата възможна степен на топлината.
Това, че пресата ви за коса се загрява до 230 градуса, не означава, че трябва да използвате най-високата степен.
От друга страна използването на за най-ниската степен също не е толкова добро решение. По този начин рискувате да се наложи да повтаряте кичурите отново и отново, което също вреди на косата, а и прави процедурата по-бавна.
190 градуса е идеалната степен за обработка и освен това прави косата ви да изглежда по-естествена след третирането.

Преса за Коса HC 0614, SEVERIN


Грешка №5: Не почиствате пресата за коса
След многократна употреба можете само да си представите колко натрупване на коса, масла и прах ще събере вашата преса за коса. Когато е изключена и напълно изстине, внимателно почистете плочите на пресата с топла вода или алкохол. Използвайте памучен тампон.

Грешка №6: Третирате косата си с преса всеки ден
Не третирайте косата си всеки ден с преса, тъй като това може да ви доведе много щети. Ежедневната употреба на преса за коса изсушава косата и я накъсва. Опитайте се да не прибягвате до използването на преса повече от два пъти в седмицата.

 

 

 

Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" (cookies).