6 причини да пием фреш за по – добър живот

6 причини да пием фреш за по – добър живот

Всички знаем, че фрешовете съдържат микроелементи, ензими и всякакви полезни вещества, които няма да видим в нито един бутилиран сок в магазина.

Ако се замислим, фрешът е най-бързият и най-лесният начин за подобряване и грижа за здравето.

Затова ако ме попитате кое е единственото нещо, което можете да направите, за да преобразите здравето си днес, без съмнение, бих казала да си вземете машина за фреш. Ползите от сока са огромни, но ето само 6 от моите причини, поради които фрешът е толкова добър за вас:

 1. Детоксикация на тялото
  Приемането на чаша фреш всяка сутрин помага за детоксификация на тялото. Всеки знае основните ползи от ежедневното приемане на достатъчно плодове и зеленчуци, а фрешовете правят това още по-лесно и удобно.

  Пресният сок е зареден с ензими, витамини и минерали, които са лесно смилаеми и бързо се усвояват. Пиенето на чаша фреш на ден ще засили здравето ви, ще ви даде повече енергия, ще детоксикира тялото ви, а някои смятат дори и че има лечебни свойства.
 2. Отслабване
  Ако искате да получите бързи резултати в диетата си, то определено трябва да заложите на фрешовете. Благодарение на всички полезни своиства, които имат, те допринасят за сваляне на килограми още след първите няколко дни.

  В по-продължително приемане пък, фрешовете имат следните ползи: засилена имунна система, по-добро храносмилане, по-малко алергии, балансирани хормони, защита от болести и хронични заболявания.
 3. Отличен заместител между храненията
  Всички имаме тези дни, в които аптитът ни работи на пълни обороти и ни се яде по всяко време. Тук фрешът също може да свърши чудесна работа.
  Ако например захарта е това, от което се нуждаете, то един фреш от портокал или ябълка ще се погрижи за това. Захарта, която идва от плодовете и зеленчуците, се среща естествено и в крайна сметка е по-добра от преработените захари.
 4. Променя начина, по който се чувствате
  Фрешовете са бърз начин да промените начина, по който се чувствате. Един пресен сок, на празен стомах, всеки ден ще започне да ви дава повече енергия и ще подобри настроението ви. А разнообразието от минерали, витамини и ензими предпазват клетките от болести и преждевременно стареене.
 5. Усвояване на повече хранителни вещества
  Много хора имат натоварен живот и диетите им са „неоптимални“, което за все повече и повече от тях означава, че храносмилането им се е нарушило и е по-трудно тялото да извлече хранителни вещества. Машините за фреш отделят  сока от фибрите и по този начин за тялото е много по-лесно да поеме по-голямата част от храненето.
 6. Причина за получаване на комплименти
  Човешкото тяло е съставено от около 100 трилиона клетки, така че когато пиете пресни сокове и клетките ви станат по-здрави, ще започнете да изглеждате и по-различно. По-добра кожа, блясък, по-здрава коса, загуба на тегло, по-добро настроение и повече енергия са някои от ефектите, които ще придобиете, пиейки фрешове. Изводът е: колкото повече фрешове пиете, с толкова повече комплименти ще се сдобиете.
Причини да пием фреш

Вашият коментар

Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" (cookies).