7 рецепти с домашно кисело мляко

Много източници сочат, че домашното кисело мляко е по-полезно от това, което се предлага в магазините. Затова ви представяме различни варианти, в които можете да го комбинирате и поднесете на семейството и приятелите си. А ако все още нямате уред за приготвяне на кисело мляко, може да разгледате предложенията ни ТУК.

 

Кисело мляко с киви
4 чаши обикновено кисело мляко
3 бр. киви
1 супена лъжица. шам фъстък, нарязан Подсладител или захар
Прясна мента

Обелете кивито и го пюрирайте. Смесете го, заедно с кисело мляко и шам-фъстък и подправете на вкус захар или подсладител. Сервирайте с прясна мента.

 

Ягодово кисело мляко
4 чаши обикновено кисело мляко
300г ягоди
Ванилова захар
Сок от половин лимон
Подсладител или захар
Почистете ягодите и ги пюрирайте. Смесете кисело мляко, ягодите, лимоновия сок и ваниловата захар. Подправете на вкус с подсладител или захар.

Уред за кисело мляко Steba

Ананасово кисело мляко с ром
4 чаши обикновено кисело мляко
300гр ананас, нарязан на кубчета
2 с.л. кафяв ром
Сок от един лимон
Кафява захар или подсладител
Смесете всички съставки и подправете на вкус със захар или подсладител

Мюсли с кисело мляко
4 чаши обикновено кисело мляко
1 банан
1 ябълка
1 портокал
Пчелен мед
50г ядки, нарязани на кубчета
8 супени лъжици. мюсли
Нарежете плодовете. Смесете всички съставки и подправете на вкус с мед.

Лют сос с червени боровинки
80 г червени боровинки (буркан)
2 купички натурален йогурт
2 с. л. сметана с хрян
Сол
Черен пипер
Смесват се червените боровинки, йогуртът и хрянът, и се овкусяват със сол и черен пипер.

Айрян с кресон
3 купички натурален йогурт
1⁄4 л студена вода
1 връхче на ножа червен пипер сладък
1 връхче на ножа червен пипер лют
Сол
Кресон или мента Кресонът се накълцва фино.

Йогуртът и водата се смесват с миксер. Овкусява се с червен пипер и сол. Накрая се добавят с леко разбъркване кресонът, респ. ментата.

Уред за кисело мляко, Steba

Дзадзики
1 малка до средно голяма краставица за салата
1с.л.бялоцет
Сол
4 скилидки чесън
2 с. л. добър зехтин
Сол и черен пипер

Краставиците се измиват и нарязват на тънки пръчици. Размесват се със сол и оцет. Оставят се малко да поемат и излишната течност се отлива. Чесънът се обелва и пресова. Смесват се краставицата, чесънът, зехтинът и се овкусяват със сол и черен пипер.

Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" (cookies).