8 идеи как да изоплзвате микровълновата фурна, освен за загряване на храна

Микровълновите фурни са част от почти всеки дом. От повторното затопляне на храна, до бързото загряване на вода, удобството, което предлагат, е основна икономия на време за всяко домакинство.

Но ако използвате микровълновата печка само за загряване на храна, прочетете този текст докрай, защото има и други неща, свързани с вашата микровълнова фурна, за които може би не сте знаели.

1. Премахване на лепенки.
С помощта на микровълновите фурни можете лесно да премахвате лепенки, залепени върху хартия. Просто сложете няколко капки вода върху лепенката и я поставете в микровълновата за 10 до 15 секунди. Този метод е удобен и за премахване на детски стикери.

2. Освежаване на сладкиши.
Не позволявайте на застоялите понички да се изхабяват. Поставете ги в микровълновата за 10 до 12 секунди и те ще излязат меки и пухкави като нови.

3. Изцедете повече сок от цитрусови плодове.
Когато се готвите да изцедите сок от портокал или лимон, го сложете преди това в микровъловата фурна за 20 до 30 секунди. Плодовете ще бъдат по-меки и ще изцедите повече сок.

4. Изчистете стъклените уреди.
Поставянето на вода в стъклен съд и загряването му в микровълнова фурна за две минути ще убие микробите, без да прегрява стъклото. Този метод често се използва за стерилизиране на буркани и бебешки шишета.

5. Почистете микровълновата печка.
Знаете ли, че микровълновите печки са самопочистващи се фурни? Просто изстискайте малко лимонов сок в микровълновата купа с вода, пуснете микровълновата фурна за четири до пет минути и оставете горещата вода и лимонената киселина да свършат своето нещо. Извадете купата и избършете.

Микровълнова фурна Caso BMG 20 , 800 W

6. Направете горещ компрес.
Мокра кърпа или кърпа в микровълновата за една минута прави бърз компрес. Освен това може да напълните чорап със суров ориз, който след затопляне в микровълнова е перфектното средство за успокояване на всяка възпалена мускулатура.

7. Изчистване на дъвка.
Сложете оцет в микровълновата  за една минута и след това го излейте върху залепената дъвка. Оцетът веднага ще премахне дъвката.

8. Режете лук, без да плачете.
Нарежете само краищата от лука и го поставете в микровълновата фурна за 30 секунди. След това ще можете да нарежете останалата част от зеленчука, без да ви сълзят очите.

Вашият коментар

Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" (cookies).