Защо майсторите готвачи разчитат на чугунени съдове?

Съдовете за готвене от чугун се използват повече от 2000 години. Известни със своята издръжливост и капацитета си за задържане на топлина тези съдове не рядко се предават на следващото поколение.

В следващите редове ще прочетеш какви са предимствата от чугунените съдове за готвене.

 Чугунените съдове запазват хранителните стойности и пълните аромати на всички съставки. Месото не изсъхва, а зеленчуците остават меки.

 Чугунът е силно въглеродо-съдържаща желязна сплав и е един от най-добрите материали за задържане на топлина като след това я освобождава и отново я разпределя равномерно.

 Чугунът поддържа храната студена. Ако замразите съда от чугун преди сервиране, той ще остане студен за дълго време.

 Емайлът се състои главно от стъкло и е изключително устойчив.

 Емайлираният чугун е подходящ за всички печки, включително индукционна

 

Факт е, че чугунените съдове са предпочитани от майсторите готвачи, заради тяхното високо качество и редица предимства. Един такъв пример е готвачът на века Пол Бакюз, който в края на XX век преоткрива съдовете от марката STAUB. От самото начало кулинарният гуру разпознава функционалността и визуалното качество на STAUB продуктите. Отличителното емайлиране, заедно с високата производителност на чугунен материал му позволяват перфектното приготвяне на почти безкрайно разнообразие от кулинарни деликатеси.

Храната, приготвена в съдовете на STAUB, запазва полезните си свойства, като остава вкусна и здравословна, защото се готви стабилно, с равномерно задържане и разпределение на топлината.

Вашият коментар

Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" (cookies).