7 здравословни ползи от масажа на краката

 

Всички искаме да избегнем физическия и психически стрес, на който подлагаме тялото си. За много от нас обаче е невъзможно да отделим време за физическа активност или дори време за почивка. Тогава, масажорите са отлична инвестиция.

Нарастването на популярността на Масажната терапия показва, че тази тенденция има много ползи особено когато говорим за масаж на краката, тъй като там са съсредоточени много центрове, свързани с цялото ни тяло.

Ето някои ползи за здравето от масажа на краката:

 

Подобрява кръвообращението:

Поради заседналия начин на живот много хора не използват правилно мускулите на краката си, като по този начин възпрепятстват добрия кръвен поток. Също така, тесните, заострени обувки – особено високите токчета – възпрепятстват циркулацията. Десетминутен масаж на краката всеки ден помага при транспортирането на кислород до клетките на тялото, което е от съществено значение за цялостното здраве.

Помага за релаксиране:

След изморителен и стресиращ ден масажът на краката е успокояващ и релаксиращ начин да се отпуснете, особено след дълъг ден на стоене и разходки наоколо, тъй като краката обикновено се подуват. Масажът и рефлексотерапията от 5 до 10 минути преди лягане могат да подобрят чувството за общо благосъстояние.

 Насърчава по-добрия сън:

Най-доброто време за правене на масаж на краката е преди лягане. Успокояващ и релаксиращ масаж на краката подобрява кръвообращението. Това помага за спокоен сън.

Облекчава болките в тялото:

Това е най-добрата част от масажа на краката. Ако се направи внимателно, той третира  болки като главоболие, мигрена, болки във врата, долни и горни болки в гърба.

Подобрява настроението и се бори с депресията:

Масажът на краката помага в борбата с депресията. Някои точки на краката са полезни за облекчаване на симптомите на депресия. Масажирането на тези точки или оказването на натиск върху тях за няколко минути 2 или 3 пъти на ден може да помогне за облекчаване на симптомите на депресия.

Прави краката по-здрави:

Един лесен начин да запазите краката си здрави е редовен масаж на краката. Помага за стимулиране на мускулите около краката, намалява сковаността и дори намалява болката в глезените или петите. Плюс това, кратък 5-минутен масаж на краката всеки ден ще направи глезените ви здрави и гъвкави, като по този начин ще предотврати неприятни наранявания на глезена и стъпалото.

Облекчава подуване (оток)

Редовният масаж на стъпалата по време на бременност може да помогне за намаляване на последиците от отока, който е подуване на краката и глезените поради задържане на течности. Това е много често по време на бременност, особено през последния триместър.

 

 

-31%
-40%
-33%
Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" (cookies).