Как да избегнем множество заболявания с масаж

Как да избегнем множество заболявания с масаж

Всички искаме да избегнем физическия и психически стрес, на който подлагаме тялото си. За много от нас обаче е невъзможно да отделим време за физическа активност или дори време за почивка. Тогава, масажорите са отлична инвестиция.
Нарастването на популярността на Масажната терапия показва, че тази тенденция има много ползи. Ето кои са те:

 

  1. Намалете стреса, напрежението и безпокойството

Проучванията показват, че масажната терапия облекчава симптомите на стрес. Масажните терапевти знаят това от опит, но проучванията също го доказват. Заключението от тези проучвания е, че масажната терапия намалява значително стреса на физическо и психологическо ниво.

В днешното общество, в което стресът е един основните причинители на множество болести, пречи на междуличностните отношения и влияе на душевното ни здраве, просто нещо като масажор не звучи зле, нали?

Масажор за Крака тип Шиатцу
  1. Отпуснете и раздвижете възпалените мускули

Когато пренатягате тялото си извън това, което е здравословно за вас, мускулите се сковават възпаляват. По този начин тялото се опитва да даде сигнали.

Вместо да упорствате и да продължите,по добре си починете. Масажорът е луксозен начин да се отпуснете в дома си. Той ще помогне да отпуснете възпалени и уморени мускули и да освободите напрежението в тялото си, особено при режим на Шиацу. След дълъг и тежък работен ден, можем да гарантираме, че един добър масажор ще свърши приказна работа.

 

  1. Подобряване на кръвния поток

Два компонента на масажорите подпомагат подобреното кръвообращение.

Първият е механизираният масаж, който човек получава от масажора. Тези масажни техники включват месене, търкаляне, потупване, захващане и шиацу. Във всички тези техники ролките на масажните столове се движат и вибрират по ключови точки на тялото като по този начин насърчават подобрения кръвен поток.

Има безброй ползи от засилването на кръвообращението ви. Те включват:

– Ускоряване на възстановяването от наранявания и неразположения
– Елиминиране на токсините от тялото
– Стимулиране на ендорфини, които помагат на тялото да се справи с болката и стреса…

масаж

Вторият компонент е функцията Zero Gravity при първокласните масажори. В такова положение кръвта достига до различните части на тялото и подобрява циркулацията в цялото тяло.

 

   4. Засилване имунната система

Знаете ли, че 45-минутният масаж увеличава броя на лимфоцитите в тялото? Лимфоцитите са бели кръвни клетки, които помагат да се защити тялото от заболявания. Когато тялото е в състояние да увеличи броя на лимфоцитите, е по-благосклонно да устои на заболяванията, които срещаме всеки ден като обикновената настинка, треска или грип.

Според експерти, само един масаж е достатъчен, за да произведе и измери значителни промени в ендокринната и имунната система на организма.

Масажори и уреди за лична грижа/ РАЗГЛЕДАЙ ТУК
  1. Мобилизиране на лимфната циркулация

Лимфната система на тялото е толкова важна, колкото и кръвния поток. Именно дренажната мрежа поддържа балансираната ни течност и защитава тялото от инфекции. Един от начините да се мисли за лимфната система е да се разглежда като канализация на тялото, тъй като тя събира отпадните продукти на организма.

Докато кръвта има сърцето, което я изпомпва по цялото тяло, лимфната система няма такава „помпа“, която да подпомага движението. Тя е в състояние да се движи само когато дишате и свивате мускули. По този начин, когато водите заседнал начин на живот, лимфната течност има тенденция да се събира в организма, причинявайки възпаление.

Масажното действие на масажорите помагат за по-доброто придвижване на лимфата като по този начин се бори с възпалението и заболяването.

  1. Облекчете болката и главоболието

Масажорите  имат доказан опит в облекчаването на всякакъв вид болка, включително главоболие, чести болки в тялото, хронични болки във врата / рамото / гърба и т.н. Проучванията показват, че масажната терапия намалява нивата на кортизона и повишава серотонина средно с 28%. Серотонинът е един от механизмите за борба с болката в организма. Понижавайки кортизола и увеличавайки серотонина, тялото може по-добре да управлява болката.

Какво е шиацу масаж и какви са ползите от него

Шиацу е вид масажна терапия, която е разработена в Япония. Със своето наименование, получено от японските

7. Дръжте депресията далече

Депресията става все по-често заболяване в днешното модерно време. Добрата новина е, че масажорите могат да ви предпазят от нея.

Масажната терапия отдавна е доказала, че повишава всички щастливи хормони, които включват серотонин, допамин и ендорфини. Една добра инвестиция в масажор дава непрекъснато снабдяване с тези щастливи хормони.

-49%
-50%
-49%
-52%
13 здравословни ползи от масаж на краката и използването на шиацу масажор

Всички искаме да избегнем физическия и психически стрес, на който подлагаме тялото си. За много от нас о

Вашият коментар

Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" (cookies).