Как да подобрим качеството на въздуха у дома с пречиствател за въздух

Как да подобрим качеството на въздуха у дома с пречиствател за въздух

Когато мислим за замърсители, често се сещаме за тези, които се намират навън, било то във въздуха, земята или във водата. Качеството на въздуха на закрито обаче е също толкова важно за ежедневието и здравето ни.

Събрали сме информация за стандартите за качество на въздуха в помещенията, за да подчертаем какво трябва да знаем за качеството на въздуха в помещенията и защо използването на система за вентилация на чист въздух е от ключово значение. Има какво да научим…

 

Качественият въздух на закрито е от решаващо значение за доброто здраве.
Повечето хора прекарват значително време на закрито –  в дома, офиса или други места, където газовете, химикалите и други замърсители могат да причинят главоболие, дразнене на очите, алергии и умора. Сериозните замърсители могат да причинят определени видове рак и други дългосрочни здравословни усложнения.

 

Чистият въздух, чрез система за домашен свеж въздух може да предотврати много опасности за здравето на околната среда, като астма например. В България от това заболяване страдат около 10% от населението.

пречиствател за въздух

Общите замърсители на въздуха в помещението включват:

Вторичен тютюнев дим – сериозен замърсител на въздуха в закрити помещения, който може да влоши симптомите на страдащите от астма, да увеличи риска от ушни инфекции при деца и да увеличи риска от синдром на внезапна детска смърт.

Радон – Опасен газов замърсител, определен като втората водеща причина за рак на белия дроб. Радон влиза в домовете чрез пукнатини и други неправилно запълнени отвори.

Замърсители при изгаряне – Тези газове включват въглероден окис и азотен диоксид и идват от изгарящи материали или неправилно вентилирани уреди за изгаряне на гориво като печки на дърва, газови печки, бойлери, сушилни и камини.

Качеството на въздуха в закрити помещения е критичен проблем за общественото здраве, който продължава да бъде проблем в България, а и в други страни по света.

Докато се създаде обаче работеща политика за този проблем, ние сами трябва да помислим как да се защитим. Системите за обмен на свеж въздух са основен начин да подобрим значително качеството на въздуха в домовете си.

 

Какво можеш да правиш

Погрижете се за дома си.  Вземете си система за домашен свеж въздух, която значително ще намали замърсителите, токсините и алергените и значително ще подобри качеството на въздуха в помещенията ви.

В Puremall ти предлагаме решение, което събира всички нужди в едно и може да бъде при теб до няколко дни. Soehnle Airfresh Clean 300 е сертифициран от Европейската организация за изследване на алергиите (ECARF), тъй като премахва от въздуха 99,2% от опасните частици с размер 3.0 µm.
Комбинираната филтърна група, изработена от префилтър, филтър с активен въглен и ЕРА филтър премахва до 99,5% от всички нежелани частици, домашен прах, фин прах, косми от домашни любимци, алергени, бактерии, вируси и неприятни миризми от околния въздух. Остатъчни микроорганизми биват унищожени посредством ултравиолетова светлина.

 

 

Вашият коментар

Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" (cookies).