7 трика за приготвяне на чудни палачинки

Палачинките са любима храна на малки и големи навсякъде по света. Съществуват различни начини за приготвянето на тази приказна закуска. В рецептите обаче не са посечени основни съвети затова как да ги направим по възможно най-добрия начин. Вижте няколко хитринки за пухкави и вкусни палачинки и още утре ще можете да изненадате любимите си хора с чудна закуска.  
 1. Не слагайте повече яйца, отколкото е нужно. Правилото е две яйца на един литър мляко. Ако сложите повече яйца има вероятност палачинките да станат гумени.
 2. Винаги използвайте мляко. Не заменяйте млякото с вода, ако искате перфектни палачинки. Ако използвате вода, те пак ще станат, но няма да са така тънки и вкусни, както когато използвате мляко.
 3. Обърнете внимание на брашното. Винаги пресявайте брашното, преди да го добавите към съставките за палачинки. По този начин то ще поеме кислород и ще помогне в направата на великолепните палачинки.

                                              Котлон за Палачинки CR35, 35 См, 1400 W, STEBA

 4. Не разбърквайте много. За разлика от други ястия, при палачинките е важно сместа не да се разбърква дълго време, тъй като по този начин глутенът ще направи палачинките твърди, вместо меки и пухкави.
  Тиган за Палачинки, STAUB
 5. Без сода или бакпулвер. Няма нужда да добавяте сода или бакпулвер – заменете ги с растително масло, тъй като то действа като бакпулвер. Ако все пак държите на содата, винаги проверявайте срока на годност.
 6. Почивка за тестото. Оставете тестото да почине за около 20 минути. През това време глутенът ще се абсорбира влагата и ще се надуе. О този начин ще се получат пухкави палачинки.
 7. Отделен тиган. Най-добре е да имате отделен тиган за палачинки. Широко разпространени са тънките тигани с нисък ръб като този на Staub.  Сега вече е възможно да си купим специални котлони, които се използват само за палачинки. Такъв например е котлонът за палачинки на Staub. Хубавото на тези котлони е, че те са специализирани в приготвянето на палачинки и имат няколко степенна температура, с която сами избирате как да приготвите любимите си палачинки.

Вашият коментар

Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" (cookies).