Задължителните правила за безопасно използване на кухненски нож

Начинаещ или професионален готвач, всеки трябва да знае как да борави правилно с нож. Предсатвяме ви задължителните правила за безопасно използване на кухненските ножове.

  1. Уверете се, че ножът ви е винаги добре подострен. Затъпените ножове могат да се изплъзнат, докато режете. Също така сме по склонни да внимаваме, когато режем, знаейки, че ножът ни е остър.

2.Ако не използвате често ножове, винаги бъдете внимателни. Пазете ръцете си и никога не опитвайте да режете както е показано във филмите.

3.Никога не използвайте дланта на ръката си като дъска/подложка за рязане.

4. Внимавайте с ножовете за пържоли. Те са достатъчно остри, за да режат месо, което означава, че са достатъчно остри, за да ви порежат.

5. Колкото и вкусно нещо да режете с ножа, не го облизвайте! Наистина може да ти отреже езика.

6. Подсигурете дъската си за рязане. Ако няма гумени крачета, които да ви помогнат да я захванете за плота, поставете влажна кърпа под нея при рязане.

7. Купете си качествен нож. Не разчитайте на евтини ножове с пластмасови дръжки и лоша конструкция, които биха ви създали много проблеми. Може да рагледате нашите предложения тук.

8. Никога не нарязвайте нещата на ръка върху мивката.

Вашият коментар

Разглеждайки съдържанието на сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки" (cookies).